U trendu

Trampu od oca „tričavih“ milion dolara za početak biznisa

Kandidat republikansku nominaciju na predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp kaže da je biznis otpočeo sa „malom“ pozajmicom od milion dolara koju mu je dao otac, a u želji da pokaže da je blizak prosečnim Amerikancima ističe da „često sam vozi“ te da je nedavno jeo u „Mek Donaldsu“.

On je, odgovarajući na pitanja glasača na skupu u Nju Hempširu, rekao da mu nije bilo lako da u mladosti počne sa investiranjem, pa mu je otac Fred, koji se uspešno bavio nekretninama, dao početni kapital da pokrene posao, prenosi Bi-Bi-Si.

„Počeo sam u Bruklinu, kada mi je otac dao mali zajam od milion dolara. Kasnije sam prešao na Menhetn i tada sam morao da mu vratim pozajmljeni novac, i to sa kamatom“, objasnio je Tramp.

Voditelj programa u Nju Hempširu, Met Lauer iz američke medijske mreže NBC, prekomentarisao je da većina ljudi tu sumu ne smatra baš malom.

Jedna žena je rekla da bi neki glasali za Trampa kada bi „s vremena na vreme ponizno molio za oproštaj“, na šta je republikanski predsednički kandidat odogovorio da bi ga to učinilo slabim pred neprijateljima poput ruskog predsednika Vladimira Putina.

Njegov republikanski protivnik Ben Karson, bivši neurohirurg, u prednosti je u odnosu na Trampa prema nekim anketama, a u poslednjih nekoliko dana je na meti napada ovog bogatog biznismena koji kaže da je Karson „čovek bez energije“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.