U trendu

Tri zemljotresa potresla centralni deo Italije, mere predostrožnosti u Rimu (video)

Tri zemljotresa pogodila su danas u razmaku od samo sat vremena centralne delove Italije, gde se stanovnici proteklih dana bore sa više od metar visokim snežnim smetovima.

Zasad nema izveštaja o eventualnoj šteti ili povređenima, ali potresi su se osetili i u Rimu gde je iz predostrožnosti zatvoren metro, a od roditelja je traženo da preuzmu decu iz škola.

Prvi zemljotres jačine 5,3 stepena registrovan je u 10.25 u oblasti severno od Amatričea, a 50 minuta kasnije i drugi jačine 5,7 stepeni po Rihteru. Samo 10 minuta kasnije usledio je i treći zemljotres jačine 5,3 stepena, a potom su usledili naknadni potresi, prenela je agencija AP.

Oblast pogođena zemljotresom protekle nedelje se bori sa snežnim padavinama, a u pojedinim delovima sneg je napadao i preko metar i po.

Gradonačelnik Kapetanja, mesta u blizini epicentra potresa, Mauricio Pelozi je izjavio da su i pre ovih zemljotresa mnogi putevi bili blokirani zbog snega.

Povodom zemljotresa oglasio se i novoizabrani predsednik Evropskog parlamenta, italijanski političar Antonio Tajani.

„Osetilo se čak do Rima, ali izgleda da nema žrtava“, naveo je Tajani.

https://www.youtube.com/watch?v=_ovUAOZdfh4

Ovu planinsku oblast prošle godine su pogodila tri zemljotresa. Skoro 300 ljudi je poginulo, a pričinjena je i velika šteta na objektima.

Ta oblast se nalazi na oko 100 kilometara severoistočno od Rima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar