U trendu

Trifunović: Srbija zarobljena država

BRISEL – Nakon autorskih tekstova lidera opozicije Nebojše Zelenovića i Vuka Jeremića, objavljenih na portalu Euroaktiv kao odgovor na tekst predsednika Aleksandra Vučića, oglasio se i predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović, koji tvrdi da je Srbija zarobljena država i da demokratija jeste na udaru, ali na udaru predsednika Vucičha i vladajuće stranke.

U odgovoru na Vučićev tekst, u kojem navodi da je demokratija na udaru „samozvanih lidera opozicije“ zbog odluke da bojkotuju izbore, Trifunović za briselski portal piše da su potezi vladajuće stranke doveli do političke krize u Srbiji, a da je odluka PSG o bojkotu doneta tek kada su iscrpljene sve mogućnosti da se poboljšaju izborni uslovi.

On navodi da je PSG jedini politički akter koji je pozvao Evropski parlament da učestvuje u dijalogu vlade i opozicionih stranaka, koji je 13. decembra rezultirao dogovorom, ali tvrdi da SNS nije ispunila nijedno obećanje koje je dala opoziciji i glasačima, kao i predstavnicima EP.

Trifunović navodi da PSG nije ostala nijedna druga opcija, sem da iskoriste metod bojkota, kako kaže, nefer i nelegitimnih izbora, kojim će privući pažnju na „ogroman demokratski deficit“ sa kojim se Srbija suočava.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar