U trendu

Trijumf SDS S-ovaca na lokalnim izborima u Hrvatskoj

ZAGREB – Prema prvim preliminarnim rezultatima lokalnih izbora u Hrvatskoj Samostalna demokratska srpska stranaka trijumfovala je u više opština gradova i županija.

U Sisačko-moslavačkoj županiji u trci za zamenika župana iz reda srpske nacionalne manjine vodi Mirjana Oluić (SDS S) (1.121) koja je dobila dvostruko više glasova od dosadašnjeg zamenika Dušana Bjelajca (663), dok je treći Milan Vukelić (249).

I u Vukovarsko-sremskoj županiji je na prebrojanih 62 posto biračkih mesta prvi Srđan Jeremić (SDS S) (2.862 glasa), ispred Dragana Crnogorca (grupa građana – 901 glas).

U Ličko-senjskoj vodi Milan Uzelac (SDS S) drugi je Đorđe Gvozdić (grupa birača); u Karlovačkoj Dejan Mihajlović (SDS S) ispred Dušana Predovića (DS S); u Bjelovarsko-bilogorskoj Saša Lukić (SDS S), Igor Pavković (SDŠ) u Virovitičko-podravskoj, Nikola Ivanović (SDS S) u Požeškoj, a Radomir Čvarković (SDS S) u Osječko-baranjskoj županiji.

U Primorsko-goranskoj županiji u trci vodi kandidat SDP-a, IDS-a i PGS-a Petar Mamula. Ognjen Vukmirović (SDS S) nema konkurenciju pa će ostati zamenik župana Šibensko-kninskoj županiji.

Prema prebrojanih 78 posto biračkih mesta u trci za novog zamenika gradonačelnika u Vukovaru vodi Srđan Kolar (SDS S) – 895 glasova ispred dosadašnjeg zamenika Srđana Milakovića (DS S) – 626 glasova.

U tom gradu Ivan Penava (IP-NL) i Nikola Mažar (HDZ) idu u drugi krug na izborima za gradonačelnika. U Gradskom veću, SDS S je treći (11,5 posto), iza NL-Ivan Penava i HDZ-a, a ispred DS S-a (5,9 posto).

U Borovu vodi Nikola Baćanović (SDS S), u Negoslavcima Dušan Jeckov (SDS S) nema konkurenciju, kao i Danijela Mlinarević (grupa građana) u Jagodnjaku te Milan Vrga (SDS S) u Gvozdu.

Nikola Arbutina (SDŠ) vodi ispred Branislava Joke (Reformisti) u Dvoru. U Glini na izborima za zamenicu gradonačelnika Branka Bakšić (grupa birača) je ispred Bojane Matijević (SDS S), u Hrvatskoj Dubici vodi se mrtva trka između Stevana Todorovića (grupa birača) i Đorđa Tomića (SDS S), dok je u Hrvatskoj Kostajnici Duško Grbić (SDS S) ispred Miodraga Ljubenkovića (grupa birača) i Milene Grbić (SDP), a u Topuskom Jelena Roknić (grupa birača) vodi ispred Dalibora Trkulje (SDS S), preneo je portal hrvatskog nedeljnika Novosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar