U trendu

Tuča srednjoškolaca u Solunu ideološki motivisana

SOLUN – Dve velike grupe grčkih tinejdžera učestvovale su u nasilnoj tuču ispred jedne škole u Solunu, a najmanje dve osobe su povređene u incidentu koji lokalni mediji opisuju kao sukob suparničkih ideoloških organizacija.

Izveštaji navode da je jutrošnja tuča ispred srednje škole u predgrađu Stavropoli počela nakon što je 30-ak tinejdžera sa kapuljačama napalo protestni skup koji je ispred škole organizovala grupa njenih učenika, nezadovoljni zbog napada na članove koji su delili letke sa levičarskim sadržajem, prenosi Katimerini.

Tinejdžeri sa kapuljačama, za koje se veruje da zagovaraju krajnje desničarske ideologije, okupili su se ranije tokom dana iza školske zgrade kako bi organizovali napad na okupljene, a na video snimcima sa mobilnih telefona vidi se kako se organizovano spuštaju na demonstrante, naoružani palicama i drugim oružjem.

Neki svedoci, koji ovu grupu učenika opisuju kao profašističku, su izjavili da su videli i noževe, a kako se navodi, najmanje dve osobe su povređene u tuči koja je usledila.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.