U trendu

Tunis: Održani novi protest, sukob demonstranata i policije

TUNIS – Na hiljade Tunišanina izašlo je i danas na ulice prestonice da izrazi protest protiv policijskih zloupotreba za koje tvrde da ugrožavaju slobode izvojevane u revoluciji iz 2011. godine u kojoj je svrgnuta autoritarna vlast. Više stotina pripadnika specijalnih policijskih snaga za nerede suprotstavilo se demonstrantima, što je dovelo do sukoba, prenosi Rojters.

U prestonici Tunisu na hiljade ljudi okupilo se na protestu u centru grada, a do sukoba između demonstranata i policije došlo je kada su pripadnici organa reda blokirali put ka ulici u kojoj se nalazi zgrada Ministrastva unutrašnih poslova.

Neki demonstranti bacali su flaše na pripadnike policije, a oko desetak službenika je na napad odgovorilo upotrebom pendreka, kojima je tukla neke od prisutnih pokušavajući da ih spreči da dođu do zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova.

U Tunisu se od sredine januara gotovo svakodnevno održavaju protesti. Demonstracije su počele obeležavanjem godišnjice revolucije u Tunisu koja je 2011. godine podstakla pobune širom regiona poznate kao Arapsko proleće.

Pored sporadičnih sukoba, na protestima je do sada uhapšeno preko hiljadu ljudi, a prošle nedelje preminuo je jedan mladić, za čiju smrt njegova porodica krivi upotrebu suzavca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar