U trendu

Turska bombardovala položaje Islamske države i Radničke partije Kurdistana

Turska je noćas ponovo bombardovala položaje Radničke partije  Kurdistana (PKK) na severu Iraka i uporišta Islamske države u Siriji, saopštila je turska vlada.

„Napadi su izvršeni na ciljeve terorističke grupe Islamska država u Siriji i PKK“, navodi se u jutros objavljenom saopštenju iz turske vlade.

Dodaje se da su meta izmedju ostalog bili hangari, i logisitčki centri sa municijom.

Osim vazdušnih napada koji si izvršeni avionima F16, Turska je otvorila i artiljerijsku vatru na uporišta Islamske države i Radničke partije Kurdistana.

Pošto su joj upućene kritike da je nedovoljno aktivna u borbi protiv radikalnih grupa, Turska je juče u zoru izvela prvi vazdušni napad protiv džihadističkih grupa na sirijskoj teritoriji.

Turska je to učinila, pošto je u gradu Suruču u Tuskoj, u blizini granice sa Sirijom, u ponedeljak izvršen samoubilački napad u kojem su stradale 32 osobe.

Radnička partija Kurdistana je posle toga izvršila nekoliko napada na turske snage.

Noćašnji vazdušni napadi turske vojske mogli bi da ugroze mirovni proces izmedju Turske i kurdskih pobunjenika, koji je postignut 2012. godine. Od tada su se obe strane uglavnom držale dogovora o prekidu vatre.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar