U trendu

Turska napala Islamsku državu u Siriji i Iraku

Turski tenkovi i artiljerija napali su položaje Islamske države u Iraku i Siriji kao odmazdu za saomubilački bombaški napad u Istanbulu u kojem je ubijeno 10 turista, izjavio je danas turski premijer Ahmet Davutoglu.
Blizu 200 ekstremista je onesposobljeno, što je, kako navodio agencija Asošiejtid pres, termin turske vlade za „ubijeni“, u artiljerijskim napadima u prethodnih 48 sati, rekao je Davutoglu.

Zasad nije jasno kako je Turska ustanovila broj mrtvih ili njihovu pripadnost Islamskoj državi.

Davutoglu je u Ankari rekao da je turska vojska napala oko 500 položaja ekstremista uz granicu sa Sirijom i blizu kampa turske vojske na severu Iraka. On nije isključio mogućnost vazudušnih udara protiv ekstremista.

Turska je odlučila da napadne Islamsku državu čim je ustanovila da je odgovorna za bombaški napad u istanbulskoj turističkoj četvrti, blizu čuvene Plave džamije, rekao je Davutoglu

„Turska će nastaviti da kažnjava s još većom snagom svaku pretnju uperenu protiv Turske ili njenih gostiju“, rekao je Davutoglu i dodao da je Ankara odlučna u borbi protiv Islamske države sve dok ne napusti tursku teritoriju i izgubi mogućnost da izvodi napade na tlu „svete religije islama“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.