U trendu

Turska policija nije našla telo Riste M. u dvorištu vile

PODGORICA – Turska policija potvrdila je da je optuženi crnogorski šef mafije Željko Bojanić uhapšen 4. novembra i da je u Tursku ušao koristeći lažni makedonski pasoš.

U policijskom saopštenju se navodi da su pretražili dvorište vile u koje je uhapšen Bojanić i da nije pronađeno telo Riste M., člana protivničke kriminalne grupe, koji je, prema pisanju turskog portala sozcu.com, mučen do smrti, nakon čega je njegovo telo zakopano u dvorištu.

Risto M. je bio član „škaljarskog klana“ koji je od 2014. bio u zavadi sa Bojanićevim „kavačkim klanom“.

Policija je saopštila da je od Uprave za organizovani kriminal utvrđeno da je „strani državljanin Ž.B., član organizovane kriminalne organizacije, došao Tursku sa lažnim makedonskim pasošem izdatim na ime J.A.B.“.

Podsećaju da je u akciji hapšenja oduzeta lažna lična karta i pasoš.

Turska televizija CNN Türk izvestila je da je Bojanić, čiji je nadimak „Boris“, među 45 najtraženijih kriminalaca u Evropi i da je u Tursku ušao s lažnim pasošem na ime „Andelev Belčev Jordan“, preneo je portal RTCG.

„Po obaveštenju da je telo zakopano u bašti vile, nakon iskopavanja obavljenog po uputstvu javnog tužioca nisu pronađeni ostaci. Protiv onih koji obmanjuju javnost biće preduzete neophodne pravne radnje“, zaključeno je u saopštenju turske policije.

Deo članova kavačkog klana je u septembru u Istanbulu optužen za ubistvo šefa škaljarskog klana Jovana Vukotića.

Mediji su objavili da je pripadnicima turske bande čiji se vođa nalazi u pritvoru u Italiji isplaćeno oko milion evra za ubistvo Vukotića.

U sukobu ova dva klana od 2014. je ubijeno 50-ak osoba.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.