U trendu

Turska: Uhapšen bračni par Izraelaca zbog špijunaže

ISTANBUL – Jedan bračni par Izraelaca uhapšen je zbog špijunaže jer su fotografisali rezidenciju turskog predsednika Redžepa Taipa Erdogana u Istanbulu, saopšila je zvanična turska novinska agencija.

Anadolu Agencija prenosi da je u petak uveče uhapšen i jedan turski državljanin, navodeći da ih je policija privela nakon dojave službenika koji radi u radio-televizijskom tornju Čamlidža na azijskoj strani Istanbula, prenosi AP.

Službenik dojavljivač je izjavio da su ranije ove nedelje osumnjičeni iz restorana na TV tornju fotografisali kuću turskog predsednika Redžepa Taipa Erdogana, zbog čega će biti optuženi za „političku i vojnu špijunažu“ pred sudom u Istanbulu.

U saopštenju izdatom kasno sinoć, izraelski ministar spoljnih poslova Jair Lapid demantovao je da bračni par radi za „izraelske bezbednosne službe“ i potvrdio da je njegovo ministarstvo u redovnom kontaktu sa uhapšenim Izraelcima, kao i da pokušava da organizuje njihovo oslobađanje.

Izraelski list „Haaretz“ identifikovao je par kao Natali i Mordija Oknina i, pozivajući se na njihovog advokata, prenosi se da su oni sa trajekte fotografisali palatu Dolmabahče, sazidanu u vreme Otomanske imperije.

Delovi palate, koja se nalaze na evropskoj strani grada, koriste se kao predsednička radna kancelarija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar