U trendu

Turska želi da organizuje sastanak Putina i Zelenskog

ANKARA – Turska je uverena da Moskva i Kijev mogu da postignu mirovni sporazum, a priroitetni zadatak Ankare je da organizuje sastanak ukrajinskog i ruskog predsednika Volodimira Zelenskog i Vladimira Putina, izjavio je danas portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin.

„Mirovni sporazum je moguć. Sada je pitanje kada će i kako on biti postignut“, rekao je Kalin u intervjuu za televizijski kanal Al DŽazira, prenosi TAS S.

Jedan od ključnih zadataka, koji je Turska sebi postavila, je da organizuje sastanak Putina i Zelenskog, izjavio je Kalin.

„Održavamo naše kanale komunikacije sa obe strane otvorenim. To je veoma važno i naši napori su usmereni na organizovanje direktnog sastanka između ruskog i ukrajinskog predsednika“, saopštio je turski zvaničnik.

On je naveo da se u Belorusiji održavaju sastanci dve strane na tehničkom nivou, kao i da je prvi ministarski sastanak Ukrajine i Rusije održan na marginama diplomatskog foruma u Antaliji, dok je u ovom trenutku ključni zadatak da se organizuje samit na najvišem nivou.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar