U trendu

Tužilac Čađenović odbacio sumnje Europola

PODGORICA – Nakon što je portal Libertas obelodanio dokument Europola kojim se dvojica aktivnih crnogorskih policijskih službenika, Petar Lazović i LJubo Milović, sumnjiče da su članovi kavačkog kriminalnog klana, Specijalno državno tužilaštvo saopštilo je danas da je dalo nalog da se formira novi predmet.

Navodi se da je Glavni specijalni tužilac naložio formiranje novog predmeta i preduzimanje svih neophodnih radnji i mera radi utvrđivanja da li ima krivičnog dela iz nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva.

Navodi se i da je specijalni tužilac Saša Čađenovih 20. januara ove godine odlučio da nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja protiv bilo kog lica za bilo koje krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Čađenović je, kažu, takvu odluku doneo povodom podataka koji su u prethodnom periodu dostavljeni od Europola, a nakon sprovođenih izviđajnih radnji.

Prema pisanju Libertasa, Europol je nadležnim bezbednosnim službama dokument o sumnjama da su Lazović i Milović članovi kavačkog kriminalnog klana dostavio početkom leta prošle godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar