Tužio kafić u Njujorku: Nisu me uslužili zbog Trampovog kačketa

Amerikanac Greg Pjatek iz Filadelfije je tužio njujorški kafić jer mu je, kako tvrdi, usluga uskraćena pošto je nosio kačket s oznakama podrške američkom predsedniku Donaldu Trampu.

List Njujork post prenosi da je Pjatek u tužbi naveo da su on i njegovi prijatelji najpre dobili piće u kafiću „The Happiest Hour“ 28. januara.

Kada je barmen primetio njegov šešir na kome je pisalo „Napravimo Ameriku opet velikom“ (Make America great again), što je slogan Trampove kampanje, upitao ga je da li je to „šala“, rekao je Pjatek i dodao da je druga tura pića bila „tresnuta“ na šank.

U tužbi se navodi da je menadžer lokala kasnije tražio od Pjateka da napusti lokal, rekavši da mu je vlasnik lokala rekao da „niko ko podržava Trampa ili veruje u šta ti veruješ nije dobrodošao ovde“.

Pjatekov advokat Pol Ligijeri rekao je da incident „ponižavajuć“ i dodao da je to za njegovog klijenta bio „najtužniji trenutak“.

Iako je predsednik Tramp iz Njujorka u tom gradu je na izborima dobio samo 37,5 odsto glasova i tu je otpor novom predsedniku najjači.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.