U trendu

Tužioci Memfisa nagovestili više optužbi u slučaju Nikols

MEMFIS – Tužioci Memfisa mogli bi da podnesu još krivičnih prijava protiv policajaca i drugih umešanih u događaje koji su doveli do fatalnog premlaćivanja Tajra Nikolsa, naveo je danas okružni tužilac.

Izjava je došla kao odgovor na sve veće kritike o tome kako su policija u Memfisu i kancelarija okružnog tužioca okruga rešili slučaj, preneo je Rojters.

Navodi se da je odeljenje otkrilo da je u ponedeljak šesti policajajac Preston Hempfil suspendovan ubrzo nakon smrti Nikolsa, 29-godišnjeg crnca, koji je preminuo 10. januara u bolnici tri dana nakon što su ga policajci zaustavili u saobraćaju i pretukli.

Međutim, protiv Hemfila, belog oficira, koji nije bio prisutan na mestu smrtonosnog premlaćivanja, nije podignuta optužnica.

Prošle nedelje je pet oficira, svi su tamnoputi, optuženo za ubistvo drugog stepena i otpušteno iz policije.

Nakon što je u petak u javnosti objavljen video-snimak smrtonosnog susreta sa policijom, sve su glasniji pozivi lokalnim policijskim zvaničnicima i tužiocima da budu transparentniji u vezi sa okolnostima incidenta, s obzirom na to da se prvobitni policijski izveštaji ne poklapaju sa onim što je viđeno na snimcima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar