U trendu

TV kanal Al Hadat: Unisten camac natovaren eksplozivom

RIJAD – Koalicija predvođena Saudijskom Arabijom koja se bori protiv Huta u Jemenu saopštila je danas da je uništila čamac natovaren eksplozivom koji pripada iranskoj grupi, izvestio je saudijski TV kanal „Al Hadat“.

Kako je izvestio „Al Hadat“, uništenje čamca, kod jemenskog priobalnog grada Hodejde, osujetilo je neposredan napad na brodove u Crvenom moru, prenosi agencija Rojters.

Kako navodi britanska agencija, Huti, koji kontrolišu veći deo severnog Jemena, uključujući grad Hodejdu, još uvek nisu zvanično potvrdili ovu informaciju.

Prethodno su saudijski državni mediji izvestili da su jemenski pobunjenici Huti izveli seriju napada na Saudijsku Arabiju, uz pomoć bespilotnih letelica i raketa, gađajući ključne infrastrukturne objekte, uključujući postrojenja za proizvodnju prirodnog gasa i za desalinizaciju.

U napadima nije bilo žrtava, ali su oštećena civilna vozila i kuće u toj oblasti, saopštila je vojna koalicija predvođena Saudijskom Arabijom koja se bori u Jemenu, a prenosi agencija AP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar