U trendu

Tviter suspendovao usluge predsedniku Trampu

VAŠINGTON – Kompanija Tviter suspendovala je usluge američkom predsedniku Donaldu Trampu.

Najpre je suspendovan Tviter nalog Trampove predsedničke kampanje, a potom je kompanija blokirala nove objave američkog predsednika na njegovom zvaničnom predsedničkom nalogu POTUS i trajno ukinula njegov privatni nalog.

POTUS je akronim od „Predsednik SAD“ na kojem je Tramp objavio poruku „Nećete nas ućutkati“ koju je zapratilo 33,4 miliona njegovih pristalica.

„Tviter nije mesto slobode govora“, napisao je Tramp u objavama koje su nešto kasnije trajno blokirane i dodao da razmišlja o tome da osnuje svoju društvenu mrežu, prenosi Rojters.

U međuvremenu, Trampove objave na društvenoj mreži PARLER, popularnoj među njegovim pristalicama, konzervativcima, desničarima i teoretičarima zavera , zapratilo je 2,3 miliona korisnika.

Međutim, kompanija Gugl odlučila je da suspenduje društvenu mrežu PARLER sa Gugl plej stora jer objavljuje postove koji podstiču na nasilje.

Kompanija Epl je dala rukovodstvu PARLER 24 sata da podnesu detaljan predlog o regulaciji i ublažavanju svoje uređivačke politike.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar