U trendu

Tviteraši optužuju Bajdena da je zadremao dok je razgovarao s premijerom Izraela

Video snimak na kome se vidi predsednik SAD Džozef Bajden (Joseph Biden) koji izgleda kao da je zaspao na sastanku sa premijerom Izraela Naftalijem Benetom postao je popularan na društvenim mrežama.

„Uspavani Džo“, kako je klip nazvan, izazvao je veliko interesovanje na Tviteru, a Bajdena su neke članice Kongresa SAD iz Republikanske stranke optužile da je zadremao usred sastanka i zatražile njegovu smenu, navode američki mediji.

Na snimku od 21 sekunda se vidi kako Benet gleda u pravcu Bajdena i govori o vezama dve zemlje.

Dvojica lidera su se obratila novinarima u Ovalnom kabinetu posle sastanka u petak.

„Vi i ja ćemo ispisati još jedno poglavlje divne priče o prijateljstvu naše dve nacije, Sjedinjenih Američkih Država i jevrejske i demokratske države Izrael“, odgovorio je Benet.

„Obojica težimo da učinimo dobro i moramo biti snažni, obojica smo svetionik u vrlo, vrlo olujnom svetu. Hvala vam gospodine predsedniče radujem se saradnji sa vama sada i u mnogim godinima koje dolaze. Hvala vam“, dodao je premijer Izraela, čuje se na snimku.

Medjutim, ono što je privuklo pažnju korisnika mreža je držanje predsednika SAD koji je sedeo gotovo nepokretno, skrštenih ruku i malo se pognuo.

„I zašto bi Džo Bajden tako gledao dole dok premijer Izraela govori ako nije zaspao? On spava, uspavani Džo“, objavio je jedan tviteraš.

Drugi korisnik je procenio da je gnev izazvalo što je to snimljeno.

„Oh ne, kako to može biti? Premijer Izraela gleda ka Džou Bajdenu izgovarajući velike reči i Pospani Džo ne uzvraća pogled, zapravo čini se da spava“, objavljeno je takodje na Tviteru.

Medjutim, novinar Si-En-Ena (CNN) Daniel Dejl (Daniel Dale) koji proverava političke tvrdnje, izjavio je da Bajden nije spavao tokom sastanka, ocenivši da su komentari na društvenrežama glupost, pošto predsednik SAD govori, gleda u Beneta, gleda nadole, ali mu se ruke pomeraju i odmah odgovara čim je Benet pomenuo ovonedeljne „teške dane“.

Dejl je optužio desničarski sajt Post milenial (The Post Millennial) iz njegove rodne Kanade da je umešan u širenje netačnih tvrdi o politici SAD.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.