U trendu

U bombardovanju Alepa 30 mrtvih

Najmanje 30 ljudi poginulo je noćas u vazdušnim napadima sirijske vojske na položaje pobunjenika u Alepu, saopštili su sirijski bezbednosni izvori.

U napadima su pogodjeni bolnica El Kuds i stambena četvrt Sukari u južnom delu Alepa, jedno od uporišta pobunjeničkih snaga.

Medju poginulima je i 14 pacijenata i šest članova bolničkog osoblja, saopštila je nevladina organizacija Lekari bez granica.

Pripadnici humanitarne organizacije „Beli šlemovi“ pronašli su jutros, neposredno pre napada, 10 mrtvih ispod ruševina bolnice El Kuds.

Vazdušni napadi na Alep nastavljeni su danas posle kraće noćne pauze, javila je agencija Frans pres sa lica mesta.

U napadima pobunjenika na delove grada koje kontrolišu snage režima, četiri osobe su poginule, a još četiri povredjene, prenela je agencija Sana.

Najmanje 10 osoba, medju kojima i jedno dete, ubijeno je u sredu u žestokim napadima pobunjenika na položaje sirijske vojske u Alepu, javila je Sana.

Sporazum o prekidu vatre, koji je stupio na snagu 27. februara, doneo je Alepu period relativnog mira, ali je njegova primena dovedena u pitanje posle nove eskalacije sukoba u kojima je od prošlog petka poginulo više od 100 civila.

U Siriji je tokom petogodišnjeg rata stradalo više od 270.000 ljudi, a nekoliko miliona je raseljeno.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar