U trendu

U Češkoj uhapšen član „kavačkog klana“

PODGORICA – Jedan od vođa “kavačkog klana” S. K. uhapšen je u Češkoj, za kojim je crnogorski Interpol raspisao poternicu 2017. godine zbog više teških krivičnih dela, objavio je portal CdM, pozivajući se na Upravu crnogorske policije.

Portal navodi da se radi se o Slobodanu Kašćelanu (55) i da je on uhapšen u sredu uveče u Pragu u iznajmljenom stanu.

Njega policija sumnjiči da je u Prčnju 2010. godine pokušao da ubije I.M., ali i da je krajem maja 2010. godine na području opština Kotor, Tivat i Budva organizovao kriminalnu organizaciju.

Kako navodi Uprava crnogorske policije, ta grupa je oformljena radi vršenja krivičnih dela iznuda, zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, davanje mita.

Navodi se da je Kašćelan često menjao mesto boravka i koristio lažne identitete, a prilikom njegovog lociranja crnogorska policija je bila u kontaktu sa kolegama iz Češke, Nemačke, Austrije, Francuske, Hrvatske, Slovenije, Švajcarske, Portugala, Španije i Kosova.

„Uhapsila ga je Specijalna jedinica policije Češke. U toku je dalja komunikacija sa nadležnim organima Češke oko određivanja ekstradicionog pritvora po našoj međunarodnoj poternici, u cilju izručenja ovog lica Crnoj Gori“, navode u Upravi policije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar