U trendu

U CG raste broj zaraženih koronom, apel za vakcinaciju

PODGORICA – U Crnoj Gori je u poslednja dva dana zabeležen alarmantan broj novozaraženih korona virusom, pa su iz Instituta za javno zdravlje apelovali na građane da se vakcinišu i da se pridržavaju preporuka vezanih za pravilnu higijenu ruku, da nose zaštitne maske u zatvorenom prostoru i drže adekvatno odstojanje.

“Molimo građane da se pridržavaju snažne preporuke IJZ-a vezane za nošenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru, držanje adekvatnog odstojanja i pravilne higijene ruku, koja se odnosi na sve kategorije stanovništva, ali pre svih na osobe starije od 65 godina, imunokompromitovane i osobe sa hroničnim bolestima”, poručili su iz IJZ.

Zamolili su sve građane da ukoliko nisu vakcinisani to urade, a ako su vakcinisani da prime dodatnu treću, odnosno četvrtu dozu u skladu sa preporukama nacionalnog Stručnog savetodavnog tela za imunizacije (NITAG).

Prema poslednjem izveštaj IJZ u Crnoj Gori je u poslednja 24 sata preminula jedna osoba, dok je 769 novozaraženih, od 2.036 testiranih uzoraka.

Trenutno aktivnih slučajeva zaraže u Crnoj Gori je 4.454.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.