U trendu

U FBiH ublažene epidemiološke mere, maske nisu obavezne

SARAJEVO – Na predlog Kriznog štaba Vlada Federacije BiH donela je danas odluku da nošenje maski na otvorenom i zatvorenom prostoru više nije obaveza, već preporuka, osim nekih izuzetaka.

Maske od danas u narednih 14 dana ostaju obavezne u svim zdravstvenim ustanovama, bez obzira na oblik vlasništva, ustanovama koje zbrinjavaju starije osobe ili osobe s poteškoćama u razvoju i s duševnim smetanjama, kao i u kazneno-pravnim i drugim ustanovama socijalne zaštite i sredstvima javnog prevoza.

INa skupovima koji se održavaju u zatvorenom prostoru, a na kojima se okuplja više od 300 osoba, pored maske, svi učesnici moraju imati negativan antigenski test (ne stariji od 24 sata) ili PCR test (ne stariji od 48 sati), potvrdu o prebolovanom COVID-19 (ne stariju od četiri meseca) ili potvrdu o završenoj vakcinaciji (ne stariju od četiri meseci nakon druge, odnosno 12 meseci nakon treće doze vakcine).

U ugostiteljskim objektima obavezno je poštovanje razmaka od najmanje dva metra između stolova, a u onima koji organiziraju muziku uživo, disko klubovi, kao i objekti slične namene moraju poštovati VPT pravilo i obavezan razmak od najmanje dva metra između ostolova, preneli su sarajevski mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar