U trendu

U Italiji uhapšena dva Crnogorca zbog šverca cigareta

PODGORICA – Dva crnogorska državljana, vozača šlepera, uhapšena su nedaleko od Napulja u Italiji, nakon što je lokalna finansijska policija u njihovim kamionima pronašla dve tone nelegalnih cigareta marke “Monte”, koje navodno potiču iz Crne Gore, prenosi portal CDM pisanje “Vikend novina”.

Prema pisanju italijanskih medija, cigarete upakovane u kartonske kutije bile su sakrivene među gajbama jabuka, koje su prema propratnim papirima za robu vozači prevozili.

Na osnovu dojave, pripadnici italijanske finansijske policije u opštini Nola u blizini Napulja otkrili su juče dva šlepera sa stranim registarskim tablicama, koji su bili parkirani u blizini magacina za skladištenje kvarljivih namirnica.

Vozači su čekali istovar robe kada su im službenici policije prišli. Pregledom šlepera ubrzo je otkriveno da se iza dva prva reda gajbi jabuka, koje su očigledno služile kao paravan, krije velika količina paketa u kojim su se nalazile cigarete koje su proizvedene u Crnoj Gori, sa nazivom ‘Monte’.

Tekst na cigaretama bio je na crnogorskom, a i na njima je pisalo da su proizvedene u Crnoj Gori. Ukupno su zaplijenjene dve tone cigareta, a vozači šlepera, crnogorski državljani, odmah su uhapšeni i sprovedeni u istražni zatvor ‘Pođoreale’ u Napulju, navode italijanski portali.

Zbog sumnje da je reč o organizovam švercu, policija je osim cigareta zaplijenila i dva šlepera kao i svu robu koja se nalazila u njima ukupne vrednosti od više od milion evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar