U trendu

U Italiji za godinu dana više od tri miliona zaraženih

RIM – U Italji ukupan broj žaraženih od kovida-19, od početka pandemije u martu prošle godine do sada, je premšio tri miliona.

Samo u poslednja 24 sata otkriveno je novih 22 hiljade inficiranih a preminulo je još 297 pacijentata, piše agencija Ansa.

Raste i broj blesnika u odelenjima intenzivne nege kojih je sada ukupno 2525, a broj hospitalizovanih pacijenata je premašio
20 hiljada.

Na redovnoj, sedmičnoj, konferenciji za medije predsednik Visokog instituta za zdravstvo Silvijo Brusafero je potvtrdio da se petu sedmicu zaredom, pogoršava epidemiološka situacija, raste broj inficiranih a naredne sedmice očekuje se alarmantnih 250 novozaraženih u jednom danu na stotinu hiljada stanovnika, što se smatra pragom kritične situacije.

“Biće neophodne brze i radikalne mere”, reako je Brusafero.

On je upozorio da se novi slučajevi zaraze najviše dešavaju u okviru porodica, za razliku od predhodnog talasa pandemije kada su se ljudi lančano inficiarli na druženjima i okupljanjima izvan porodice.

Ministar za zdravstvo Roberto Speranca je izdao naredbu da se u pet regija, u kojima je već zabelezeno 250 novh slučajeva inficiranih na stotinu hilljada stanovnika, anti-kovid mere pooštre.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.