U trendu

U izraelskim napadima na Pojas Gaze devet poginulih

JERUSALIM – Palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je večeras da je u izraelskom napadu na pojas Gaze poginulo devetoro ljudi, a prema navodima palestinskih medija, među žrtvama je i troje dece, prenosi Rojters.

Izraelska vojska je potvrdila da je izvela raketne napade na Pojas Gaze, navodeći da su u raketnim udarima poginula trojica pripadnika militantne organizacije Hamas koja je prethodno raketirala Jerusalim nakon isteka ultimatuma upućenog izraelskoj vladi da povuče bezbednosne snage iz kruga džamije Al Aksa.

U izveštaju „Džeruzalem posta“ se navodi da je među ubijenim članovima Hamasa i jedan od komandanata, koji je i bio među primarnim ciljevima uzvratnih raketnih udara izraelske vojske.

U Jerusalimu su se oglasile sirene upozorenja na raketni napad, a nedugo zatim su se čule i detonacije, preneo je ranije Rojters.

Potom se oglasio i predstavnik vojnog krila Hamasa Abu Obeida koji je potvrdio da su raketni napadi odgovor na, kako se izrazio, „zločin i agresiju“ koje Izrael čini u Jerusalimu, preneo je AP.

„Ovo je poruka koju neprijatelj mora dobro da razume“, poručio je Obeida i zapretio novim napadima ukoliko Izrael ponovo naredi svojim bezbednosnim snagama upad u džamiju Al Aksa ili sprovede proterivanje Palestinaca koji žive u istočnom Jeursalimu.

Nakon raketiranja Jerusalima, evakuisan je izraelski parlament, a duž granice sa Gazom, Izrael je pojačao snage.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.