U trendu

„U Izraelu se ponovo pojavio Hitlerov duh“

Zakon o nacionalnoj državi koju je usvojio Izrael daje legitimitet nezakonitim radnjama i ugnjetavanju i pokazuje da je Izrael najfašističkija i najrasističkija zemlja, izjavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

„Hitlerov duh, koji je doveo svet do ogromne katastrofe, ponovo se pojavio među nekim izraelskim liderima“, naveo je turski predsednik.

Napadom tenkovima i artiljerijom na Palestince Izrael je pokazao da je teroristička država, istakao je Erdogan.

On je rekao da će Ankara nastaviti sa bezbednosnim operacijama duž granica svoje zemlje sve dok se ne unište svi teroristi, dodajući da niko nema pravo da kritikuje novi zakon o borbi protiv terorizma koji Vlada izrađuje.

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu reagovao je na Erdoganov govor rekavši da se Turska pod Erdoganom pretvara u „mračnu diktaturu“.

​Vanredno stanje koje je stupilo na snagu nakon pokušaja državnog udara u julu 2016. godine isteklo je prošle nedelje. Protivnici vladajuće partije smatraju da će novi zakon o borbi protiv terorizma, o kojem se sada raspravlja u Parlamentu, dati Erdoganu široka ovlašćenja u oblasti bezbednosti.

Nakon pokušaja vojnog puča 15. jula 2016, u kojem je poginulo više od 240 osoba, vlasti su privele više od 50.000 ljudi, a više od 160.000 civilnih i vojnih zvaničnika je otpušteno ili suspendovano.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar