U trendu

U Južnoj Africi pilot aviona uspeo da sleti sa otrovnom zmijom u svom sedištu

Pilot turističkog aviona u Južnoj Africi uspeo je da sleti dok mu je na sedištu iza leđa bila otrovna zmija koja se tu slučajno uvukla, saopštile su danas vlasti koje su čestitale pilotu.

Pilot Rudolf Erazmo u ponedeljak je leteo malim putničkim avionom sa četiri putnika od Blumfontejna do Pretorije u centru zemlje kada je iza leđa osetio prisustvo nečega što se ispostavilo da je zmija kobra, jedna od najotrovnijih vrsta.

Uprkos ogromnoj opasnosti, pilot je uspeo da spusti avion bez incidenata u Velkom, koji se nalazio na pola puta njegove rute.

„Želeo bih da čestitam Rudolfu na hrabrim odlukama koje je doneo i na načinu na koji je rešio ono što je moglo da bude veliki vazdušni incident“, saopštila je južnoafrička Uprava za civilno vazduhoplovstvo.

Dodaje se da je pilot ostao miran pred opasnom situacijom i uspeo je da spusti avion bez ikakve opasnosti za sebe i svoje putnike, čime je pokazao svetu da je „prvoklasni ambasador bezbednosti vazduhoplovstva“.

Erazmo je lokalnim medijima rekao da je postao svestan prisustva zmije kada je osetio nešto hladno na leđima.

„Prvo sam mislio da je to moja flaša za vodu… ali sam onda shvatio da je nešto drugo i nisam se pomerio“, rekao je pilot.

Kobre se uglavnom nalaze na jugozapadu Južne Afrike. Ukoliko njen ujed nije odmah lečen, čovek može da umre.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.