U trendu

U Kašmiru ubijeno dvoje učitelja, sedmi napad za sest dana

NJU DELHI – Dvoje školskih učitelja ubijeni su danas u indijskom Kašmiru, u sedmom ciljanom napadu za poslednjih šest dana, saopštila je policija.

Vlasti su za napad u predgrađu Srinagara, glavnog grada regiona, okrivile militante koji se bore protiv indijskih vlasti, prenosi AP.

Policija je saopštila da su militanti koji su pobegli, pucali na učiteljicu državne škole i njenog kolegu iz neposredne blizine, a oboje su preminuli na licu mesta.

Kako je navedeno, žrtve su pripadnici hinduističke i sikske manjine i današnji incident je sedmo ciljano ubistvo za poslednjih šest dana, a u utorak su naoružani napadači ubili tri muškarca u odvojenim napadima za koje je policija takođe okrivila pobunjenike.

Teritorija Kašmira je podeljena između Indije i Pakistana, a obe države polažu pravo na region u celini.

Pobunjenici u delu Kašmira pod kontrolom Indije bore se protiv vlade u Nju Delhiju od 1989., a većina muslimanskih stanovnika podržava pobunjenički cilj ujedinjenja teritorije, bilo pod pakistanskom vlašću, bilo kao nezavisne države.

Indija tvrdi da pobuna u Kašmiru predstavlja terorizam sponzorisan od Pakistana, koji odbacuje optužbe, a desetine hiljada civila, pobunjenika i pripadnika vladinih snaga ubijeno je u ovom sukobu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.