U trendu

U metežu kod aerodroma u Kabulu poginulo sedam avganistanskih civila

Britanska vojska je danas saopštila da je sedam avganistanskih civila poginulo u metežu u blizini aerodroma u Kabulu, gde i dalje vlada haos.

Veliki broj ljudi želi da ode iz Avganistana, strahujući od islamskih ekstremista talibana koji su prošle nedelje nasilno preuzeli vlast u gotovo celoj zemlji.

Do pogibije sedam civila došlo je usled meteža u masi, kojem doprinose i talibani koji pucaju u vazduh kako bi zaplašili i oterali očajne ljude koji žele da se ukrcaju u neki od aviona.

„Uslovi na terenu i dalje su ekstremno teški, ali radimo sve što možemo da upravljamo situacijom što je moguće bezbednije“, navelo je britansko Ministarstvo odbrane.

Nakon jučerašnjeg američkog saopštenja o postojanju bezbednosne pretnje od ekstremističke grupe Islamska država u Avganistanu, vojni avioni SAD izvode brza sletanja na aerodrom okružen talibanskim borcima.

Ambasada SAD je juče izdala novo bezbednosno upozorenje američkim državljanima da ne putuju do aerodroma u Kabulu dok ne dobiju pojedinačnu instrukciju od predstavnika vlade iz Vašingtona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.