U trendu

U metežu tokom ramazanskog deljenja hrane i novca u Pakistanu stradalo 11 žena i dece

Najmanje 11 žena i deca stradalo je danas u pakistanskom gradu Karači, u metežu koji je nastao u ramazanskom centru za distribuciju hrane i novca, saopštili su danas policajci i spasioci.

Vlasnici kompanija često na islamski praznik Ramazan dele novac i hranu, naročito siromašnima, a Pakistan, opustošen poplavama, suočava se sa visokim cenama hrane.

Panika je obuzela stotine žena i dece pa su počeli da se guraju u pokušaju da pokupe hranu, u fabrici u dobro poznatoj industrijskoj zoni poznatoj kao SITE.

Kada je panika zahvatila masu, neke žene i dece upali su u otvoreni odvod, saopštila je policija, a lokalno stanovništvo kaže da se srušio i zid kraj tog odvoda, što je povredilo i usmrtilo nekoliko ljudi.

Na posletku, ulica koja vodi do fabrike bila je prekrivena ranjenima i mrtvima.

Prema podacima policije, stradalo je osam žena i troje dece, a nekoliko je povređeno.

Očevici kažu da je osoblje fabrike propuštalo samo po nekoliko žena i dece da pokupe svoja sledovanja, a ulica u kojoj su čekali bila je uska.

Kako je rekla jedna od ozleđenih žena, kada se masa ustalasala pukla je vodovodna cev, začuli su se krici, a fabričko osoblje pokušalo je da situaciju stavi pod kontrolu otvaranjem jedne od kapija koje gledaju na ulicu.

Istraga je u toku, a pritvoreno je nekoliko zaposlenih u fabrici. Policija je saopštila da nije znala za akciju deljenja hrane i novca, jer vlasnik fabrike nije poslao obaveštenje da tako nešto planira.

Ovo nije prvi metež sa žrtvama u centrima za distribuciju tokom ovogodišnjeg ramazana u Pakistanu, i sa najnovijim slučajem broj stradalih povećan je na 21.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar