U trendu

U Minhenu se ocekuje sastanak Haris-Zelenski

MINHEN – Nakon jučerašnjih razgovora sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom i liderima tri baltičke zemlje, potpredsednica SAD Kamala Harisis danas bi trebalo da se sastane u Minhenu i sa ukrajinskim predsednikom Volodimrom Zelenskim.

Taj susret bi predstavljao snažan izraz diplomatske podrške SAD Ukrajini, samo dan nakon što je predsednik Džozef Bajden izjavio da je „uveren“ da je Rusija već odlučila da izvrši invaziju na Ukrajinu, preneo je Rojters.

Kamala Haris će takođe održati dugo očekivani govor u kojem bi trebalo da upozori Rusiju da bi invazija verovatno dovela do još većeg prisustva NATO na njenom pragu i da ponovi da će se Moskva suočiti sa ogromnim finansijskim troškovima ako napadne Ukrajinu, rekao je jedan visoki zvaničnik američke administracije koji je pristao na razgovor pod uslovom da ostane neimenovan.

Očekujue se da će Harisova jasno staviti do znanja da su SAD i dalje otvorene za diplomatiju „čak i u ovom trenutku“, rekao je američki zvaničnik i podsetio da su Bajden i drugi zvaničnici vašingtonske administracije uputili oštra upozorenja, između ostalog i da je prostor za diplomatiju veoma sužen.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar