U trendu

U Nemačkoj sprovedene racije nad klimatskim aktivistima

BERLIN – Nemački istražitelji sproveli su racije u objektima povezanim sa članovima grupe klimatskih aktivista „Poslednja generacija“ zbog akcija protiv rafinerije nafte u istočnoj Nemačkoj, saopštile su danas nemačke vlasti.

Istraga je prvenstveno odnosi na akcije aktivista u rafinerijIi nafte na granici Nemačke sa Poljskom iz aprila, koje su delimično dovele do prekida dotoka nafte.

Tužilac je izjavio da je pretreseno 11 objekata širom zemlje, a kako prenosi AP, pod istragom nešto više od 11 ljudi zbog sumnje da su ometali javne poslove, a istražuju se i sumnje o kriminalnoj organizaciji.

„Poslednja generacija“ napisala je u svojim objavama na društvenim mrežama da su im oduzeti laptopovi i mobilni telefoni, prenosi AP.

Grupa je saopštila da vlada vodi zemlju ka „klimatskom kolapsu“ i da se zavetuju da će nastaviti neprekidno da rade, jer su poslednja generacija koja može to da uradi.

Grupa je u poslednjih nekoliko meseci organizovala blokade puteva i proteste u kojima su gađali umetnička dela u muzejima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar