U trendu

U Nikšiću povređeno vise policajaca, privedeno više osoba

PODGORICA – Crnogorska policija saopštila je da je u incidentu sinoć u Nikšiću više policajaca povređeno, a više osoba je privedeno.

Navodi se da je policija postupala u skladu sa nadležnostima i da je više policajca povređeno, od kojih jedan teže sinoć u Nikšicu, dok su pokušavali da spreče sukob dve grupe koje su organizovale odvojene skupove povodom Dana državnosti.

“Službenici Uprave policije su, u cilju sprečavanja sukoba između dva okupljanja dve grupe lica u Nikšiću, odbijanja napada i uspostavljanja stabilnog javnog reda i mira, preduzeli zakonom predviđene mere i radnje, uključujući i upotrebu sredstava prinude u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima”, saopšteno je iz Uprave policije.

U Nikšiću su 13. jula održana dva javna okupljanja – jedno u 17.30 časova u organizaciji grupe građana na Trgu slobode i drugi skup u pokretu sa početkom u 19.00 časova na Trgu Šaka Petrovića, navodi Uprava policije.

“Nakon završenog prvog javnog okupljanja, došlo je do incidenta u kojem je više policijskih službenika zadobilo povrede, a među kojima i jedan koji je zadobio teže telesne povrede. Policija je, fizičkim prisustvom i sredstvima za zaprečavanje prolaska, sprečila sukob dve grupe građana“, dodaje se.

Međutim, kako se dodaje, nakon toga je došlo do napada na policijske službenike od strane jedne grupe lica koja je bila okupljena na Trgu Slobode, a koja je vređala pripadnike policije i u njihovom pravcu bacala staklene flaše, kamenice, stolice, drvene predmete, i slično.

Napad na policiju bio je, kako kažu, jakog inteziteta, a policijski službenici su pokazali visok stepen uzdržanosti i tolerancije, prenosi CdM.

“Tamo gđe je to bilo potrebno, radi uspostavljanja stabilnog javnog reda i mira i odbijanja napada, pripadnici policije su u skladu sa Zakonom upotrijebili suzavac“, navodi se u saopštenju i dodaje da je određeni broj lica zatražio lekarsku pomoć između ostalog zbog kontaminacije i upotrebe hemijskih sredstava.

Privedeno je više osoba, a policija u saradnji sa nadležnim Tužilaštvom preduzima aktivnosti na identifikaciji učesnika ovog događaja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar