U olujama na jugu i srednjem zapadu SAD stradalo 11 ljudi

Snažne oluje koje su zahvatile južne delove i protegle se ka srednjem zapadu SAD odnele su najmanje 11 života, uključujući dva spasioca, dok su jaki vetrovi, tornada i jaka kiša udarali velike delove zemlje.

Smrtni slučajevi zbog nevremena prijavljeni su u Teksasu zbog ledenog vremena, u Alabami zbog jakog tornada i u Luizijani gde su vetrovi bili toliko snažni da je dom – prikolica podignut sa osnove i nošen nekoliko stotina metara.

Jedan čovek se udavio u Oklahomi a oluje su čak pogodile i američki srednji zapad gde je prijavljen najmanje jedan smrtni slučaj, u državi Ajovi, na zaledjenom auto-putu.

Stotine hiljada ljudi ostalo je bez struje od države Teksas do Ohaja, delovi auto-puteva bili su zatvoreni u Oklahomi i Arkansasu zbog poplava i stotine letova otkazano je na medjunarodnim aerodromima u Čikagu. Guverner država Arkansas, Ejsa Hačinson proglasio je vanredno stanje da se pomogne ekipama koje rade na ponovnom uspostavljanju struje širom te američke države.

Policajac i vatrogasac su poginuli a drugi vatrogasac je teško povredjen u Luboku u Teksasu juče ujutru kada ih je udarilo vozilo dok su raščišćavali posledice saobraćajne nesreće na zaledjenom putu, saopštili su zvaničnici.

Šef policije Luboka Flojd Mičel rekao je da je to bi „izuzetno tragičan dan“ za taj grad.

Još jedna osoba stradala je u Teksasu u petak uveče kada je vozilo završilo u potoku u Dalasu, u vreme  jakog nevremena.

Čovek se udavio blizu mesta Kiova u Okhahomi pošto ga je odnela nabujala voda.
 
Policija u Ajovi javila je da su putevi prekriveni ledom u subotu kada se prevrnula prikolica na glavnom auto-putu blizu Ajova Sitija a tada je poginula jedna osoba.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.