U trendu

U Parizu održan protest zbog posete egipatskog predsednika

PARIZ – Demonstranti i aktivisti za zaštitu ljudskih prava okupili su se u utorak ispred zgrade parlamenta u Parizu kako bi izrazili protest zbog posete egipatskog predsednika Abdela Fataha el-Sisija, iako se on nije nalazio unutra, prenosi AP.

Učesnici protesta su takođe zamerili francuskom predsedniku Emanuelu Makronu zbog toga što je postavio crveni tepih za lidera Egipta, za kojeg tvrde da ugrožava ljudska prava.

Ovo je drugi i poslednji dan posete egipatskog predsednika, kojeg je Makron dočekao u Jelisejskoj palati. Lideri dve zemlje su razgovarali o raznim temama, kao što su ljudska prava, borba protiv terorizma, sukob u Libiji i druge regionalne teme.

Makron je ranije priznao da između njega i predsednika Egipta postoje neslaganja o nekim pitanjima, kao što su ljudska prava, ali je rekao da neće biti prepreka za postizanje dogovora koji se odnose na ekonomiju i odbranu.

El-Sisi je juče sa francuskim premijerom Žanom Kasteksom potpisao sporazum o pomoći Francuske i saradnji u oblasti zdravstva i transporta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.