U pitanju sabotaža? Zbog velikog požara evakuisan čitav grad (foto)

Veliki požar izbio je jutros u skladištu municije u gradu Balakleja u Ukrajini, zbog čega je evakuisano svih 15.000 stanovnika, a kako javljaju ruski mediji najverovatnije se radi o sabotaži.

To skladište municije je jedno od najvećih u Habarovskoj oblasti, a usled požara, koji je izbio oko 3 sata po lokalnom vremenu, počele su da ođekuju detonacije, zbog čega je napravljena zona bezbednosti u prečniku od sedam kilometara.

Kako navode mediji za sada nema podataka o ljudskim žrtvama.

Prema podacima ukrajinskog Ministarstva odbrane, u tom skladištu se nalazi oko 138.000 tona municije, medu kojima je najviše tenkovskih i artiljerijskih granata od 125 i 152 milimetara, prenosi Sputnjik.

https://twitter.com/SputnikInt/status/844808432121085954

U Balakleji su otvorena dva evakuaciona centra, a na mesto dogadaja se uputila i zvanična komisija iz Kijeva, koju predvodi zamenik ministra odbrane Igor Pavlovski.

Šef vojnog tužilaštva Anatolij Matios napisao je na svom Fejsbuk profilu da se, prema preliminarnim rezultatima, radi o saboraži, prenosi Raša tudej.

„Državne pogranične službe pojačale su kontrolu granica na jugoistoku zemlje“, napisao je on na svom FB profilu.

https://twitter.com/StormBringer15/status/844799649860878336

Na fotografijama, objavljenim na društvenim mrežama, vidi se hiljade automobila zaglavljenih u saobraćaju, nakon što su zvaničnici naredili evakuaciju.

Objavljeni su i privatni video klipovi koji prikazuju veliku eksploziju i nešto što liči na rakete kako leti ka nebu a zatim pada na zemlju, prenosi RT.

RIA novosti prenose, pozivajući se na odeljenje gradske civilne odbrane da je većina stanovnika evakuisana.

„Prvi talas evakuacije se završio. Većina stanovnika je evakuisana autobusima, specijalci idu od kuće do kuće i proveravaju ko je ostao“, rečeno je tom mediju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.