U trendu

U Podgorici mirno, zadovoljni noćas slavili, nezadovoljni se probudili ranije

PODGORICA – Dan posle predsedničkih izbora u Crnoj Gori, na kojima je jedan od lidera Pokreta Evropa sad Jakov Milatović ubedljivo pobedio Mila Đukanovića, u Podgorici je danas mirno.

Dan kao i svaki drugi, ukratko se može reći kako izgleda Podgorica ovog jutra, a ljudi koji su se zatekli na ulicama uglavnom nisu bili zadovoljni rezultatima izbora.

Oni koji su zadovoljni sinoć su slavili do kasno, najpre u štabu Pokreta Evropa sad, a potom i na ulicama širom Crne Gore.

Saobraćaj je noćas bio zakrčen, kolone vozila su kružile po gradu, više puta u toku noći bio je organizovan vatromet, a kordoni policije za razbijanje demonstracija su bili ispred Predsedništva.

Iako se država pripremila za moguće nemire, slavlje je proteklo mirno i dostojanstveno.

Kako komentarišete rezultate izbora, pitao je izveštač Tanjuga sagovornike, a jedan građanin iz Podgorice je odgovorio: Nikako, nisam zadovoljan.

„Ne mogu da budem zadovoljan videli ste posle glasanja šta se na ulicama dešavalo“, rekao je on.

Drugi je odovorio: Šta da komentarišem? Nisam prezadovoljan, ali ko mene pita, trpi, to je tako.

Bilo je i zadovoljnih: „Sve u svoje vreme, budućnost je na mladima.

zadovoljna je bila i jedna Podgoričanka.

„Odlično samo da bude bolje i da ne bude više kao što je bilo. Nadam se da Jakov neće pogrešiti česitam mu“, odgovorila je ona.

Jakov Milatović je, prema podacima Centra za monitoring i istraživanje i Državne izborne komisije, osvojio 60 odsto glasova, a Đukanović 40 odsto.

Sledeće sučeljavanje stranaka je najavljeno za 11.jun, za kada je Milo Đukanović, kao aktuelni predsednik rapisao vanredne parlamentarne izbore.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.