U RS se otvaraju bašte kafića, niži razredi kreću u školu

BANJALUKA – Republički štab za vanredne situacije Republike Srpske usvojio je danas izmene Zaključka o sprovođenju epidemioloških mera u kojima se navodi da se od sutra dozvoljava rad ugostiteljskih objekata pod određenim uslovima, a deca nižih razreda se od utorka vraćaju na nastavu.

Kako se navodi u saopštenju Štaba, od sutra pa do 8. aprila od 6 do 22 časova će u RS biti dozvoljen rad ugostiteljskim objektima na otvorenom prostoru, a biće moguće posluživanje hrane i pića u spoljnom prostoru objekta samo ukoliko je otvoren bar sa tri strane, bez obzira da li je prostor natkriven, prenose „Nezavisne novine“.

Od 8. aprila dozvoljava se rad ugostiteljskim objektima na otvorenom i u zatvorenom prostoru, za smeštaj, ishranu i piće.

Sve to biće moguće uz strogo poštovanje uputstava Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, dodaje se.

Kada su u pitanju škole, od utorka se nastavlja odvijanje vaspitno-obrazovnog rada u prostorijama osnovnih škola, za učenike od prvog do petog razreda osnovnih škola, kao i odvijanje produženog boravka.

Za ostale učenike, kao i za studente univerziteta, nastava će se i dalje odvijati onlajn korišćenjem sredstava elektronske komunikacije, u skladu sa instrukcijom nadležnog ministarstva, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.