U trendu

U ruševinama zgrade u Poznanju otkriveno telo pete žrtve

Poljski spasioci otkrili su jutros telo pete žrtve u ruševinama zgrade u Poznanju čiji je deo srušila u nedelju ujutru jaka eksplozija, najverovatnije gasa, saopštio je danas Slavomir Brant iz regionalne Vatrogasne straže u tom gradu u centralnoj Poljskoj.

„Bilans se tragično promenio. Tu je i peta žrtva. Spasioci pokušavaju da dopru do te poginule osobe. Jako su nam pomešana osećanja. Još pre nekoliko minuta radost zbog psa spašenog iz ruševina a nekoliko minuta kasnije vest od spasilaca da su naišli na još jednu žrtvu“, kazao je danas poljskoj televiziji Polsat Brant.

Jaka eksplozija, prema saopštenju poljske Vatrogasne straže najverovatnije gasa, srušila je u nedelju ujutru jednu vertikalu sa četiri stana predratne stambene četvorospratnice u Poznanju a spasioci su u ruševinama u nedelju pronašli četiri mrtva tela, dok je 21 osoba povredjena.

Troje teško povredjenih, medju njima i dvogodišnja devojčica prebačeni su odmah nakon eksplozije u bolnice a spasioci i njihovi specijalno obučeni psi tragaju već više od 24 časa da li će u ruševinama naći još nekog.

U trenutku eksplozije u zgradi je bilo 40 od ukupno 61 stanara.

„I dalje ne znamo šta se nalazi ispod ruševina, da li ima još žrtava. Tokom noći puštali smo naše spasilačke pse koji nisu potvrdili da u ruševinama ima živih. Ruševine uklanjamo i ručno i uz pomoć opreme. Radovi traju 24 sata bez prestanka. Nadamo se da ćemo uspeti da ih raskrčimo do kraja današnjeg dana. Ne možemo još da koristimo tešku tehniku jer i dalje preti da će se srušiti deo konstrukcije“, kazao je novinarima portparol Požarne straže u Poznanju Kamil Vitoško.

Na terenu je bez prekida 150 vatrogasaca iz Poznanja, Varšave i Lodja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.