U trendu

U selu Fojnica voda ušla u pet kuća; Put Gacko-Nevesinje prohodan

BANJALUKA – Obilne padavine najviše problema prouzrokovale su u Gacku, gde je na području ove opštine voda ušla u pet stambenih objekata, a stanovništvo je evakuisano.

Magistralni put prema Nevesinju ponovo je prohodan.

Vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović rekao je da je u svim delovima Republike Srpske trenutno stabilna situacija, a na području opština Gacko i Foča otklanjaju se posledice obilnih padavina.

Zbog novih najavljenih padavina na području opštine Trnovo proglašena je vanredna situacija. Na području Hercegovine očekuju se nove jake padavine.

U Trebinju je prijavljena šteta na nekoliko stambenih objekata zbog jakih udara vetra, te su su sve nadležne službe u pripravnosti, prenela je RTRS.

Vodostaji Save i Drine u Semberiji još su daleko od kota u kojima se uvodi redovna odbrana od poplava.

„Vode Srpske“ pozivaju na oprez zbog obilnih padavina.

Vodostaji Drine i Ćehotine na području opštine Foča su u porastu, ali za sada nema opasnosti od njihovog izlivanja, dok je zabeleženo izlivanje manjih rečica i bujičnih potoka na području Tjentišta.

Na Hidroelektrani Mali Zvornik protok Drine jutros je iznosio 700 metara kubnih u sekundi, dok je dotok 860 metara kubnih u sekundi. Opasnost od poplava nizvodno od Zvornika je kada protok Drine na Hidroelektrani iznosi 2.000 kubnih metara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar