U trendu

U seriji napada u Čikagu sedmoro ubijenih i ranjenih

Naoružani muškarac je ubio tri osobe i četiri teško ranio u seriji napada u Čikagu, okončanih kada ga je policija ubila tokom razmene vatre.

Istražitelji pokušavaju da utvrde motiv za oružane napade započete sinoć ubistvom 30-godišnjeg studenta Univerziteta Čikaga kome je napadač pucao u glavu dok je sedeo u svojim kolima u parking-garaži.

Napadač, 32-godišnji Džejson Najtengejl, potom je mirno ušao u obližnju zgradu, gde je pucao u 46-godišnjeg stražara koji je sedeo za pultom i 77-godišnju ženu dok je uzimala poštu iz sandučeta, navela je policija.

Stražar je podlegao povredama u bolnici, dok je žena, koja je pogodjena u glavu, u kritičnom stanju, navodi Čikago tribjun.

Napadač je potom ušao u drugu zgradu u blizini i ukrao automobil od muškarca kog je poznavao.

Zatim je ušao u prodavnicu i ispalio nekoliko hitaca. Ubio je 20-godišnjaka, dok je 81-godišnja ženu koju je ranio u glavu i vrat, u kritičnom stanju.

Po izlasku iz radnje, Najtengejl je ranio 15-godišnju devojčicu koja se vozila kolima sa majkom. I devojčica je u životnoj opasnosti.

Potom se vratio u radnju i pucao na policajce koji su došli da istraže njegov prethodni napad. Niko od policaja nije ranjen.

Napadač se zatim odvezao 16 kilometara, u Evanston koji se graniči s Čikagom, gde je prvo ušao u apoteku, rekao da je u pitanju pljačka i ispalio nekoliko hitaca, ne povredivši nikoga.

Potom je ušao u obližnji restoran i pucao u vrat ženi koja je u kritičnom stanju.

Po izlasku iz restorana naleteo je na policajce koji su se odazvali na poziv, i poginuo u razmeni vatre s njima.

Policija je navela da o napadaču ima veoma malo podataka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.