U trendu

U skopskom ZOO krivične prijave za klanje konja i magaraca

SKOPLJE – Nakon informacije da je u skopskom Zoološkom vrtu pre dva dana zaklano desetak konja i mazgi, Ministarstvo unutrašnjih poslova podnelo je krivične prijave protiv direktora, koji je u međuvremenu smenjen, i još pet zaposlenih, saopštio je MUP.

Iz MUP-a je juče potvrđeno da je pet radnika Zoološkog vrta uhapšeno, kao i jedan spoljni saradnik.

Prilikom obilaska Zoološkog vrta, po prethodno dobijenim informacijama, policija je zatekla zaposlene u pomoćnim prostorijama Zoološkog vrta da od zaklanih konja i magaraca, ukupno 12, pripremaju hranu drugim životinjama.

Ovim povodom oglasilo se Udruženje za zaštitu životinja Anima Mundi, koje je odluku direktora okarakterisalo kao monstruoznu.

„Užasnuti smo jučerašnjim dešavanjima u Zoološkom vrtu u Skoplju. Svirepo ubijanje kopitara je mimo svih zakonskih propisa i pravila, nešto što nije odlika normalne države, već primitivnog plemena! Monstruozna odluka sada već bivšeg direktora Kristijan Stamenov je bez presedana, nečuveno i nešto što ne bi trebalo da se dešava u javnoj ustanovi”, navodi se u saopštenju Anima Mundi, preneli su skopski mediji.

U međuvremenu je Grad Skoplje saopštio je da su smenili Stamenova i ogradili se od njegovih pojedinačno preduzetih radnji. Stamenov je ranije za pojedine skopske medije tvrdio da su životinje dobili od Agencije za oduzetu imovinu, zaplenjene u akcijama hvatanja drvokradica i švercera.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar