U trendu

U Tajlandu uhapšen Čeh osumnjičen da je preneo virus side

Čeh za kojim se traga u Češkoj zbog sumnje da je preneo virus side na više osoba uapšen je u Tajlandu gde je živeo ilegalno više od godinu i po dana, saopštila je danas tajlandska policija.

Muškarac (49) uhapšen je u letovalištu Puket na jugu zemlje nekoliko dana pošto su se u medijima pojavili članci o tome da se on nalazi u Tajlandu.

„Tajlandski Interpol kontaktiran je zbog osumničenog koji je pobegao iz Češke i koji je objavio svoje slike u Tajlandu“, saopštio je tajlandski Interpol.

Čeh koji je ušao u zemlju 2015. sa turističkom vizom pravosudno se goni u Tajlandu zbog ilegalnog boravka, rekao je portparol tajlandske policije.

Prema navodima portparola policije za njim se traga u Češkoj zbog „seksualnog napastvovanja“. Češki mediji objavili su da je on pobegao iz zemlje pre godinu i po dana pošto je optužen da je preneo virus HIV-a na više od deset ljudi, medju kojima i na jednog maloletnika.

U Tajlandu protiv njega nije uložena nikakva žalba, rekao je novinarima Natatorn Prusuntorn, iz tajlandske imigracione policije.

Puket je vrlo posećeno turističko mesto u Tajlandu i poznat je po svojim velikim hotelima i Patong Biču, centru za noćni život na tom ostrvu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.