U trendu

U Tuzima napeto: Krivokapić ne dolazi, Đeljošaj apeluje. . .

TUZI, 25. februara (Tanjg) – Predsednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj saopštio je danas da premijer Zdravko Krivokapić neće doći u tu opštinu.

Đeljošaj je, kako prenose podgoričke Vijesti, rekao da ga je o tome obavestio sam Krivokapić, te da mu, kako navodi, nije ostavio prostora da kaže bilo šta.

„Nije objasnio. Ovo je neodgovorno ponašanje. Odgovornije ćemo se odnositi od njega, poštujemo zakon o lokalnoj samoupravi. Hteli smo da ih sačekamo i nađemo kompromis na svačije zadovoljstvo. Umesto da je ministar poljorivrede tu mi imamo ovo… Svaki komentar je suvišan, trebalo bi da premijer drži reč“, rekao je Đeljošaj.

Apelovao na premijera i potpredsednika vlade Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića da dođu u Tuzi, a do tada je kao sledeće korake lokalne vlasti naveo poštovanje mera i rad na suzbijanju epidemije.

Đeljošaj je kazao da ima informaciju da će odluka o epidemiološkim merama u Tuzima biti promenjena i dodao da nema informaciju o nalogu za njegovo hapšenje.

Podgoričke Vijesti prenose da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić rekao da Specijalno državno tužilaštvo nema osnova da postupa u slučaju „pobune“ u Tuzima, ali je pozvao građane da poštuju zakone, primetivši da je „na sličan način počeo rat u nekadašnjoj Jugoslaviji“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.