U trendu

U Tuzima se vijorile zastave „velike Albanije, UČK, Albanije i SAD

PODGORICA – Koalicija Albanski forum izbornu pobedu u Tuzima proslavila zastavama „velike Albanije“ i tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (UČK).

Podgoričke Vijesti pišu da su članovi i simpatizeri Albanskog foruma pobedu na lokalnim izborima u Tuzima osim zastavama „velike Albanije“ proslavili i zastavama Albanije, SAD i Crne Gore.

Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama i pojedinim albanskim tv. kanalima, na slavlju u jednom restoranu u Tuzimima vijorila se i zastava tzv. Oslobodilačke vojske Kosova.

Albanski forum čini koalicija Albanske alternative, Demokratskog saveza Albanaca, Nacionalne albanske unije i Demokratskog saveza u Crnoj Gori.

Prema preliminarnim rezultatima, koalicija ne čelu sa aktuelnim predsednikom Opštine Tuzi i prvim čovekom Albanske alternative Nikom Đeljošajem, dobila je 4.282 glasa, odnosno 51,83 odsto, pet odsto više nego 2019. Na prethodnim izborima osvojili su 3.682 glasa, a juče oko 600 više.

Koalicija koju čine Demokratska partija socijalista (DPS), Bošnjačka stranka (BS), Socijaldemokrate (SD), Demokratska unija Albanaca (DUA) – “Pravim putem”, osvojila je 12 mandata.

Demokratska Crna Gora osvojila je jedan mandat, kao i Socijaldemokratska partija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.