U Venecueli zatvorene dve opozicione radio stanice

U Venecueli su zatvorene dve radio stanice sa kritičkim stavom prema vladi socijalističkog predsednika Nikolasa Madura pošto im nisu obnovljene licence za emitovanje programa.

Predsednica venecuelanske radijske komore Enca Karbone rekla je sinoć da državna komisija za telekomunikacije nije obnovila licence radio stanicama i naredila im da obustave emitovanje, navodi Asošiejted pres.

Zatvaranje radio stanica usledilo je manje od 48 sati pošto je ta komisija naredila kablovskim operaterima da blokiraju signal dve kolumbijske televizijske stanice.

Maduro je prethodno oštro kritikovao izveštavanje stranih medija o Venecueli, naročito kolumbijskih.

On je juče naložio mobilizaciju više od 900.000 muškaraca za vojne vežbe tokom vikenda, kao odgovor na nove sankcije koje su SAD juče uvele Venecueli.

Bela kuća juče je saopštila da uvodi nove finansijske sankcije Venecueli, medju kojima i zabranu kupovine novih obveznica koje izdaje Vlada Venecuele ili državna naftna kompanija PDVSA.

Duboka politička i ekonomska kriza mesecima potresa Venecuelu, podeljenu izmedju Madurovih pristalica i liberalne opozicije koja zahteva vanredne predsedničke izbore i organizuje proteste koje snage bezbednosti guše silom.

U sukobima na demonstracijama, koji su od 1. aprila gotovo svakodnevni, poginulo je najmanje 120 ljudi, dok su stotine ljudi uhapšene.

Demonstranti zahtevaju odlazak Madura s vlasti, nezadovoljni čestim nasiljem i katastrofalnim ekonomskim stanjem u zemlji pogodjenoj visokom inflacijom i nestašicama hrane, lekova i drugih potrepština.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.