U trendu

U Ženevi i Lozani virus popušta, otvaraju se restorani

ŽENEVA – Vlasti pet švajcarskih kantona oko Ženeve i Lozane dozvoliće danas da se restorani ponovo otvore pod strogim uslovima.

Iako se veći deo Švajcarske priprema za oštrija ograničenja zbog COVID-19, regioni u kojima se govori francuski jezik idu u drugom smeru omogućavajući da se restorani ponovo otvore nakon pada broja slučajeva u odnosu na period pre mesec dana kada su imali gotovo najveći stopu zaražavanja, prenosi AP.

Krajem oktobra i početkom novembra region Ženeve sa oko 500.000 ljudi u kojem je smešteno sedište Svetske zdravstvene organizacije (SZO) zabeležio je preko 1000 novih slučajeva na dnevnom nivou u sedam odvojenih dana.

Prvog novembra, kada je glavni bolnički kompleks bio preplavljen novim slučajevima COVID-19, Ženeva je naredila zatvaranje restorana.

Sada ovaj region uglavnom beleži 100 do 200 dnevnih slučajeva tokom poslednje dve nedelje, dostigavši čak 6. decembra decembra 51-og zaraženog, što je najmanje u poslednja dva meseca.

Veliko poboljšanje nije zabeleženo drugde u Švajcarskoj, gde je broj slučajeva i dalje visok, a u nekim delovima zemlje i dalje raste, pa je Savezna vlada pokušala da objedini antivirusna pravila u svojih 26 kantona.
Ove nedelje ona je predložila niz mera koje obuhvataju zatvaranje prodavnica, restorana, teretana i drugih preduzeća nakon 19 časova svakog dana i tokom celog dana nedeljom, navodi agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar