U trendu

U ZGB i Sisku visok stepen bezbednosti zbog Erdogana

ZAGREB – Zbog dolaska turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana u Hrvatsku, na području Zagreba u sredu i četvrtak će važiti poseban režim saobraćaja, a policija je objavila i karte blokiranih pravaca i alternativne rute u tim danima.

Mnoge saobraćajnice u Zagrebu i parkirališta su već danas van upotrebe, a reč je o delovima grada koji se nalaze na putu kretanja vozila pod policijskom pratnjom.

Od ranjih jutarnjih sati danas na području užeg centra grada uspostavljena je privremena zabrana zaustavljanja i parkiranja vozila na posebno označenim mestima. Ova zabrana važiće sve do četvrtka u 22 sata, preneli su hrvatski mediji.

Erdogan u Hrvatsku dolazi na poziv predsednika Zorana Milanovića, a učestvovaće i na svečanom otvaranju novog Islamskog kulturnog centra u Sisku. Osim sa Milanovićem, Erdogan će se sastati sa premijerom Andrejem Plenkovićem i predsednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem.

Milanović i Erdogan će zajedno prisustvovati otvaranju Islamskog kulturnog centra u Sisku, u četvrtak, preneli su hrvatski mediji.

U sisačkom predgrađu Caprag gde se nalazi centar, najavljeno je posebno visoka bezbednost, a prostor su pregledale i turske bezbednosne službe. Posebna regulacija saobraćaja i kretanja biće organizovana oko samog prostora Islamskog kulturnog centra uz raspoređivanje po okolnim putevima kao i zavarivanje šahtova i zatvaranje saobraćaja.

Erdogan će u Hrvatsku doći iz Srbije, a prva stanica njegove regionalne turneje je BiH.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.