U trendu

Ubica iz Jerusalima je bio pripadnik Hamasa

JERUSALIM – Izraelska policija danas je usmrtila Palestinca nakon što je on prethodno ubio jednog i ranio četvoricu Izraelca, blizu ulaza u svetu džamiju Al Aksa u Jerusalimu, a agencija AP prenosi da je u pitanju militant Hamasa.

Američka agencija dodaje da još nije poznato da li je Hamas naredio napad ili je napadač, identifikovan kao Fadi Abu Škaidem (42), delovao samostalno.

On je bio nastavnik u obližnjoj srednjoj školi.

Hamas je iz Gaze poručio da je u pitanju „herojska operacija“ i rekao da je Abu Škaidem bio njihov pripadnik.

Ipak, Hamas se tu zaustavio, i nije preuzeo odgovornost za napad, dodaje Asošijejted pres.

„Otpor našeg naroda će i dalje biti legitiman u svakom smislu, protiv cionističkog okupatara, sve dok se naši ciljevi ne ostvare i okupatori ne izbace sa naših svetih mesta i zemlje“, rekao je portparol Hamasa Abdel Latif al-Kanu.

Policija je objavila fotografije improvizovanog vatrenog oružja i noža sa lica mesta i potvrdila da je napadač bio stanovnik istočnog Jerusalima.

Izrael je zauzeo Stari grad i druge delove istočnog Jerusalima tokom bliskoistočnog rata 1967. godine, a kasnije je i izvršio aneksiju tog dela grada, međutim taj potez nikada nije međunarodno priznat.

Palestinci žele istočni Jerusalim kao prestonicu svoje buduće države, ali Izrael smatra da je ceo grad večna i nedeljiva prestonica jevrejske države.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar