Ubijen medvedić koji se sprijateljio s ljudima i pozirao za selfije (foto)

Mladunče mrkog medveda ubijeno je jer je počelo previše prijateljski da se ponaša s ljudima.

Posetioci parka Scoggins Valley u Oregonu konstantno su hranili medvedića i sa njim pozirali za selfije, a to se nastavilo i nakon što ih je uprava parka izričito zamolila da to ne rade. Budući da se medvedić previše opustio u ljudskom društvu, na kraju je morao da bude ubijen jer je, kako su objasnili iz parka, to povećalo opasnost od toga da napadne ljude.

Radnici parka najpre su pokušali da mladunče teško 45 kilograma preseliti u drugi deo parka, što dalje od posetilaca, ali ono bi se vratio već sledeći dan jer je navikao da mu posetioci ostavljaju velike količine hrane. Kako piše Lad Bible, nije ni pokušavao da pobegne kad su mu se radnici približili.

„Ovo je klasični primer zašto upozoravamo ljude da ne hrane divlje životinje. Oni su savršeno sposobni da sami pronađu hranu. Iako imate dobre namere, nikad ne smete da ih hranite. Ovaj medved se previše naviknuo na ljude i tako ih ugrozio, zato smo morali da ga uklonimo“, objasnio je biolog Kurt Licence.

2 komentara
  1. Aleksandar1

    On nije bio opasan po ljude,ovo ko je uradio stići će ga velika kazna i to od krznenih životinja..Razočaran sam u ljude 😠

  2. Nataša Gajić

    udaljiti se ili se suviše približiti… isto ti se hvata: potencijalna opasnost za druge (divlji zarobljen ograničen)- meta

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike