U trendu

IS ubila 26 vojnika u Homsu i zauzela teritoriju kod Palmire

Pripadnici takozvane Islamske držzave zauzeli su teritoriju u blizini Palmire, nakon što su danas ubili najmanje 26 pripadnika snaga sirijske vlade u pokrajini Homs, javile su agencije.

AP je javio, pozivajući se na sirijske opozicione aktiviste, da su pripadnici Islamske države zauzeli terirtoriju u blizini antičkog sirijskog grada Palmire.

Agencija Islamske države Amak objavila je snimak na kojem se vide četvorica zarodbljenih sirijskih vojnika.

AFP je prethodno javio da su pripadnici Islamske države ubili najmanje 26 članova sirijskih vladinih snaga u napadu na pozicije režima u pokrajini Homs.

Islamska država pokrenula je više istovremenih napada u blizini naftnih i gasnih polja „Mahr i Šar“ i u drugim mestima u pustinji u istočnom Homsu, gde se sukobi nastavljaju, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

„IS je uspela da preuzme kontrolu nad sedam kontrolnih punktova i drugih položaja vladinih snaga, koje su bile primorane da se povuku zbog žestokih sukoba“, rekao je direktor te opservatorije Rami Abdel Rahman.

Islamska država zauzela je Palmiru i držala je 10 meseci pre nego što su ih snage sirijske vlade, koje podržava Rusija, proterali u martu ove godine.

Dok je Palmira bila u njihovim rukama, ekstremisti su uništili veliki broj spomenika i predmeta starih oko 2.000 godina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar